Hakimi veruje u Mbapea: Kilijan zaslužuje Zlatnu loptu

Izneto je nekoliko kriterijuma po kojima je Francuz bolji od ostalih

21.09.2023. 10:09
  • Podeli:
Kilijan Mbape-63ad61a0214fc.webp Foto: Profimedia

Fudbaler Pari Sen Žermena Ašraf Hakimi izjavio je da njegov saigrač Kilijan Mbape zaslužuje Zlatnu loptu, koja se dodeljuje najboljem igraču sveta, prenose francuski mediji.

"Mbape zaslužuje Zlatnu loptu, pogledajte njegov učinak u prošlih godinu dana. On je izuzetan igrač, nadam se da će mu ta nagrada ove godine biti dodeljena“, rekao je Hakimi.

Glavni konkurenti Mbapeu biće fudbaler Intera iz Majamija Argentinac Lionel Mesi i napadač Mančester sitija Norvežanin Erling Haland.

Ceremonija dodele "Zlatne lopte" biće održana 30. oktobra u pozorištu Šatle u Parizu.

Kriterijum broj jedan za dodelu nagrade biće "individualni nastupi" i "odlučan i impresivan karakter kandidata", ispred "kolektivnog aspekta i osvojenih trofeja" i "klase igrača i njegovog osećaja za fer plej".

Nagradu "Zlatna lopta" pokrenuo je časopis Frans fudbal 1956. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()