Halihodžić i dalje tema u Maroku: Trebalo je ranije da dobije otkaz

Regragui mi nije prijatelj. On je moj brat i nikada nisam sumnjao u njegov uspeh, rekao je Jusef Mokhatari

13.01.2023. 08:51
  • Podeli:
halilhodzic-profimedia-1665056803496.webp Foto: Profimedia

Iako se Svetsko prvenstvo u Kataru završilo i tako je iz fokusa javnosti ispala priča o selektoru Maroka i načinu na koji je smijenjen njegov prethodnik Vahid Halilhodžić, u nekim marokanskim medijima je proslavljeni bh. stručnjak još aktuelna tema.

Halilhodžić je otkaz u Maroku dobio zbog nesuglasica sa rukovodstvom Saveza, ali i neprihvatanja navijača da se nacionalni tim odrekne nekoliko glavnih tamošnjih zvezda poput Hakima Ziješa, Amina Harita i Nusaira Mazrauija.

iskusnog stručnjaka na klupi reprezentacije nasledio je mlađi kolega, Marokanac, Valid Regragui, koji je reprezentaciju Maroka na iznenađenje mnogih i radost nacije doveo do polufinala Svetskog prvenstva 2022. i tako postao nacionalni heroj.

Među onima koji su podržali smenu Halilhodžića, trenera koji je ekipu odveo na Mundijal i otvorio mu vrata ka uspehu, je i proslavljeni marokanski reprezentativac Jusef Mokhtari. On je u nedavnoj izjavi za marokanske medije poručio da je Halilhodžić mnogo ranije trebalo da dobije otkaz.

"Najbolji igrači moraju da igraju. Vahid Halilhodžić je morao da dobije otkaz odmah kada je precrtao najbolje igrače", rekao je Mokhtari za MVN Media.

Igrač koji je fudbalsko ime stekao igranjem u Nemačkoj poručuje da je verovao u uspeh Regraguija sa kojim je delio svlačionicu u reprezentaciji Maroka.

"Regragui mi nije prijatelj. On je moj brat. Sve smo radili zajedno i uspeh me nije iznenadio", dodao je Mokhtari.

Inače, Mokhtari je pre četiri godine završio karijeru. Najveći dio igračkih dana proveo je u Nemačkoj igrajući, između ostalog, za Keln, Duisburg, FSV Frankfurt, Enerdži Kotbus, Regensburg ... 

Za Maroko je upisao 23 nastupa i postigao sedam golova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()