Haos na holandskom derbiju: Utakmica prekinuta, policija bacila suzavac

Ajaks je otpustio sportskog direktora

25.09.2023. 08:29
  • Podeli:
Navijači Ajaksa-651128d6a6f1a.webp Foto: AP Photo/Peter Dejong/Tanjug

Utakmica amsterdamskog Ajaksa protiv branioca titule Fejenorda, prekinuta je jer su navijači bacali baklje na teren, a policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala nekontrolisanu masu sa stadiona.

Grupa navijača Ajaksa pokušala je silom da uđe na stadion "Arena" nakon što je utakmica prekinuta, što je navelo policiju da ih rastera suzavcem, napisala je amsterdamska policija na platformi X.

Utakmica je prvi put bila prekinuta u 20. minutu, pošto su navijači domaćeg tima ubacivali tvrde predmete na teren. 

Meč je potom drugi put prekinut u 43. minutu zbog ubacivanja baklji na teren od strane navijača Ajaksa, a glavni sudija Serdar Guzubujuk je poslao igrače u svlačionicu. 

Utakmica je nastavljena posle prekida od skoro dvadeset minuta.

Ajaks je gubio 3:0 u drugom poluvremenu kada je utakmica konačno prekinuta, u 56. minutu nakon što su baklje ponovo ubačene na teren u blizini gola. 

Nekoliko sati kasnije, Ajaks je otpustio sportskog direktora Svena Mislintata, koji se klubu pridružio u maju.

"Različiti pokušaji da se povrati šira podrška nisu doveli do željenih rezultata i to dovodi do nemira u klubu i oko njega, kao i do razočaravajućih nastupa“, rekao je privremeni direktor Jan van Halst.

Klub iz Amsterdama koji je imao loš početak sezone sa samo jednom pobedom i pet bodova, zauzima 13. mesto u ligi, a sva tri gola protiv Fejnorda primio je u prvom poluvremenu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()