Haos u Breši: Igrači ponoć dočekali zaključani u svlačionici

Neredi su potrajali na tribinama stadiona, a kasnije su se proširili svuda po i oko stadiona "Mario Rigamonti"

02.06.2023. 11:28
  • Podeli:
Breša-6479ae065c93a.webp Foto: Profimedia

Breša je ispala u Seriju C, prvi put posle 38 godina. Navijači italijanskog kluba su nezadovoljstvo zbog loših rezultata iskalili na poslednjoj utakmici Serije B, sa Kozencom, pa nastavili sa divljanjem i nakon meča. 

Tokom utakmice iz kopa, u kom se nalaze najvatreniji Ultrasi, teren je zasut bakljama. Policija je reagovala pri prvom pokušaju upada u teren, a sudija je prekinuo meč 90 sekundi pre kraja. 

Neredi su potrajali na tribinama stadiona, a kasnije su se proširili svuda po i oko stadiona "Mario Rigamonti". Huligani su spolja ubacivali baklje na tribinu navijača gde su bili gosti. 

Kako navode italijanski mediji igrači Breše su bili zaključani u svlačionicama i nisu izašli sa stadiona pre ponoći, s obzirom na to da ih je veća grupa navijača čekala ispred stadiona.

Ekipa je stadion napustila oko jedan sat ujutru, u pratnji jakih policijskih snaga. Za to vreme navijači su im slali pretnje, zbog čega su neki i privedeni.

Brešu sada očekuje težak zadatak. U Seriji C igra se u tri grupe, a na kraju samo tri prvoplasirane ekipe idu direktno u Seriju B, dok ekipe od drugog do devetog mesta igraju najduži plej-of u Evropi, u trajanju od čak mesec dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()