Haos u Crnoj Gori nakon izjave Prosinečkog u vezi sa Ivanićem: Zvezdin vezista na meti kritika

"Jednom izdajnik - uvek izdajnik", kažu navijači

14.02.2024. 14:04
  • Podeli:
Mirko Ivanić-1664972949333.webp Foto: FK Crvena zvezda

Ne smiruje se situacija u Crnoj Gori nakon gostovanja Roberta Prosinečkog u emisiji "Fudbal fest" na RTCG u kojoj se dotakao brojnih tema, a između ostalog i statusa zvezdinog veziste Mirka Ivanića.

Ivanić, iako rođen u Bačkom Jarku, nastupa za reprezentaciju Crne Gore, a u dosadašnjem delu karijeru je odigrao 15 mečeva za reprezentaciju. Ipak, poslednji još daleke 2019. godine. Tada su "sokolovi" igrali kvalifikacije za Evropsko prvenstvo protiv tzv. Kosova, a Mirko, Filip Stojković, rođen u Ćupriji, odrastao u Ražnju, kao i Ljubiša Tumbaković, tadašnji trener, odbili su da izađu na teren.

Nakon odluke da bojkotuju utakmicu, Tumbaković je smenjen, a fudbaleri rođeni u Srbiji više nisu pozivani.

Ipak, nedavno je na klupu Crne Gore seo Robert Prosinečki, koji je svestan kvaliteta i značaja koji donosi Ivanić, pa je izjavio da bi želeo da ponovo vidi Zvezdinog veznjaka u dresu nacionalnog tima.

"Zvezda je moj klub i pratim sve što se tamo dešava. Ivanić je već godinama lider te ekipe i nema sumnje da bi nam takav igrač mnogo značio u reprezentaciji", rekao je Prosinečki.

Neki su bili za, neki protiv u vezi mogućeg povratka Zvezdinog fudbalera u tim, a jedni od onih koji su se žestoko usprotivili Prosinečkom su i navijači, koji sebe nazivaju "Ultra Crna Gora", u saopštenju na društvenoj mreži "Instagram".

"Povodom glasina koje su se pojavile u pojedinim medijima nakon izjave selektora Prosinečkog oko eventualnog povratka Ivanića u našu reprezentaciju dužnost nam je da javno iskažemo svoj stav. Do sada se nijednom selektoru nismo mešali u odluke, sadašnji izabranik ima našu podršku, ali za izdajnike našeg dresa povratka u reprezentaciju nema! Svako odgovara za svoje odluke, a naš stav je jasan – izdajnik jednom – izdajnik uvek", piše u saopštenju navijača.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()