Hauard Veb: U Premijer ligi ove sezone za 80 odsto smanjen broj grešaka VAR sudija

Britanski mediji podsećaju da je Premijer liga pre pet godina uvela VAR tehnologiju

17.10.2024. 17:22
  • Podeli:
var soba sudije - 30 april 2022 - profimedia-0687490102-67112987c40a6.webp Foto: Profimedia

Šef engleskih profesionalih fudbalskih sudija Hauard Veb izjavio je da je ove sezone u Premijer ligi za 80 odsto smanjen broj grešaka VAR sudija, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).

Britanski mediji podsećaju da je Premijer liga pre pet godina uvela VAR tehnologiju. Prema nezavisnom Panelu ključnih incidenata (KMI), tokom sezone 2023/2024. VAR je 31 put pogrešno upotrebljen.

Veb tvrdi da su greške smanjene za 80 odsto ove sezone.

"Mislim da nismo dobro ispunili očekivanja u pogledu VAR. Znali smo da će biti dobro u onim jasnim situacijama, onima u kojima pomislite da je na prvi pogled očigledno pogrešna odluka. Dobri smo u tome da ih uočimo u većini situacija. Imamo nezavisan panel u kome se nalaze bivši igrači, oni svaku odluku ocenjuju svake nedelje. Procenjeno je da su bile samo dve greške VAR ove sezone, u poređenju sa 10 u isto vreme prošle godine", rekao je Veb u podkastu "Stik of fudbal".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()