Hrvatima stranci sude večiti derbi: Dinamo i Hajduk igraju po "pravilima" Nemca i Italijana

Dva puta će se na Poljudu, u četiri dana, sresti najveći rivali

28.03.2024. 20:14
  • Podeli:
stadion poljud_miroslav lelas_pixsell-1666098623198.webp Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Fudbalski savez Hrvatske je bio izričit u nameri da najvažnije mečeve domaćeg prvenstva sude arbitri iz inostranstva i već za subotu je odredio  da najveći derbi tamošnjeg prvenstva sudi Nemac Danijel Ziber. Večiti hrvatski derbi se igra u subotu od 19:30 na splitskom "Poljudu", a domaćin je trenutno drugi na tabeli sa 55 bodova, dok Dinamo ima bod manje.

Isti rivali će se sastati na istom mestu samo četiri dana kasnije u polufinalu Kupa, a i taj meč sudiće stranac. Glavni arbitar biće Italijan Fabio Mareska. Ovom Napolitancu je poverena vrlo odgovorna uloga, jer vodeći hrvatski klubovi nemaju poverenje u domaće sudije.

Hrvatski mediji su otkrili da će po šestorica arbitara za navedene dve utakmice imati UEFA tarife kao kada dele pravdu na mečevima Lige konferencije. 

To znači da će Nemac Ziber i Italijan Mareska, kao glavne sudije, da dobiju za jedan meč 3.000 evra, dvojica "mahača" zastavicama po 900, VAR sudija 1.200, njegov pomoćnik 600, a četvrti sudija 450 evra.

Uz sve navedene troškove, FS Hrvatske će morati da plati put i smeštaj svim arbitrima na dva uzastopna duela Hajduka i Dinama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()