Hrvatska neprepoznatljiva: Plasman na EP ugrožen, Dalić svestan svega

Ponovljena situacija od pre tačno deset godina

16.10.2023. 09:31
  • Podeli:
Dalic zamisljen Arg_Reuters-6398ebfaeea09.webp Foto: Reuters

Najbolji fudbaleri Hrvatske su u ovim kvalifikacijama neprepoznatljivi. Njihovi rezultati ne ulivaju poverenje, a poraz protiv Velsa u Kardifu (2:1) upalio je crveni alarm za hitnu reakciju. I da je ta utakmica jedina izgubljena niko se ne bi uznemiravao, ali ona je druga u nizu posle poraza od Turske u prošlom kolu (1:0).

U ovakvoj situaciji Kockasti su bili pre tačno deset godina, 15. oktobra 2013. godine, kada su poraženi od Škotske (2:0), a četiri dana ranije su izgubili od Belgije (2:1). Ipak, ti neuspesi nisu uticali na tim Hrvatske da izbori plasman na Mundijal 2014. godine.

Ovog puta, očekivano, posle poraza od Velsa na udaru se našao selekto Zlatko Dalić. Mediji ga nisu štedeli, a portal Index.hr je objavio anketu da li bi selektor trebalo da ide? Mišljenja navijača su podeljena 50-50. 

Dalić se ne skriva

Selektor se nije skrivao, naprotiv odmah se oglasio.

"Zaslužen poraz. Protivnik je bio bolji od nas. Rešili su svoje situacije. Nemamo energije, imamo problem. Ovo je stvarno loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo obećavajuću situaciju, sada zavisimo od drugih. Ostale su još dve utakmice. Preuzimam odgovornost za ovo kao i uvek. Želeo sam da Vida unese agresivnost i on je to učinio. Loša igra, moramo da se pobrinemo za ovo. Ovo je problem kada ne stvaramo šanse. Bilo je loše. Nismo bili na visini. Jednostavno, sve loše se desilo u ove dve utakmice. Kada nemate energije, kada u dve utakmice ne stvorite nijednu šansu, to je veliki problem", realan je selektor Zlatko Dalić.

Hrvatska za spas ima još dve utakmice.

"Nismo imali pojma ni kreacije za dalje. Sve dobre stvari koje smo imali ranije su nestale. Moramo svi zajedno da dignemo glave i da se izvinimo za ono što se desilo i da sačekamo naredne dve utakmice. Ne zavisimo od sebe, nešto nam mora da se sastavi. Moramo da se okupimo u ovih 20 dana i odigramo još te dve utakmice. Pokušao sam da promenim situaciju, drugačije postavio situaciju na poluvremenu. Primili smo gol, loše je počelo, nismo mogli ništa... Ljut sam što smo došli u ovu situaciju. Ne možemo ništa bez drame. Sada imamo Letoniju u gostima, moramo to shvatiti ozbiljno. Na nama je sada biti ili ne biti".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()