Hrvatska odabrala: Vatreni smešteni u jednu od najtraženijih baza u Nemačkoj

Savez je ovom temom počeo da se bavi 2022. godine

05.12.2023. 09:26
  • Podeli:
hrvatska reuters-655d1e0e35fe3.webp Foto: Reuters

Hrvatski fudbalski savez potvrdio je UEFA da je za bazni kamp reprezentacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine izabrao Nojrupin.

Bazni kamp se sastoji od smeštaja na obali jezera Rupiner i trening terena, koji je udaljen samo sedam minuta vožnje od hotela.

"Uvek polazimo od toga da je naša dužnost da reprezentaciji osiguramo što bolje uslove i zato smo ceo proces započeli 2022., pri čemu, naravno, tom temom nismo opterećivali stručni štab reprezentacije pre i tokom kvalifikacija. Nojrupin je s razlogom bio jedan od najtraženijih kampova u celom katalogu UEFA i raduje me što se naša logistika u sve odlično uklopila i pretekla mnoge druge reprezentacije", rekao je predsednik HNS Marijan Kustić.

Inače, Nojrupin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gde Hrvatska otvara Evropsko prvenstvo protiv Španije.

Hamburg (225 kilometara) i Lajpcig (227 kilometara), gde Hrvatska igra sa Albanijom i Italijom, takođe su brzo dostupni autobusom, pa Vatreni u grupnoj fazi turnira neće imati potrebu za letovima.

I selektor Hrvatske Zlatko Dalić je rekao da ima veliko poverenje u logistiku Saveza što je, kako je naveo, potvrđeno na prošlim takmičenjima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()