Ibrahimović ispisao istoriju: Postao najstariji strelac Kalča

Prethodni rekord je ostvaren sa 41 godinom i 25 dana

19.03.2023. 08:56
  • Podeli:
ibrahimovic - reuters-63fc819a1645c.webp Foto: Reuters

Zlatan Ibrahimović je protiv Udinezea, u 27. kolu Serije A, pokazao koliko još vredi. Popularni Ibra je u Udinama postigao gol za izjednačenje i sa njim ispisao istoriju italijanskog fudbala - Šveđanin je postao najstariji strelac u Kalču jer je zatresao mrežu sa 41 godinom i 166 dana. 

Prethodno je rekord držao je isto igrač Milana, legendarni Alesandro Kostakurta koji je pogodak postigao sa 41 godinom i 25 dana. Treći na listi najstarijih strelaca Serije A je aktuelni trener Milana Stefano Pioli. Imao je 40 i 131 dan kada je zatresao mrežu protivnika. 

Milan je u Udinama na poluvremenu imao je zaostatak od 2:1, a gol Zlatana Ibrahimovića je doneo izjednačenje i bod ekipi sa "San Sira".

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()