Ibrahimovićeva ispovest: Šta je Zlatan uradio kada je saznao da otac uzima njegov novac

Opisao je legendarni fudbaler svoje teško detinjstvo u autobiografiji o kojoj se priča

17.11.2023. 16:15
  • Podeli:
ibrahimovic_profimedia.jpg Foto: Profimedia

Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović proveo je detinjstvo u Švedskoj gde je odrastao sa sestrom Sanelom i roditeljima. Nije imao idealne uslove za život, ali su se njegovi roditelji brinuli da njegovoj sestri i njemu ništa ne nedostaje.

"Bio sam srećan kad bi otac došao k majci po nas, sestru i mene, jer je bio njegov red da ceo dan provedemo s njim. Odlazili smo na jedan veliki parking, stavljao me u krilo i davao mi da okrećem volan na tamno plavom Opel Kadetu. Zatim nas je vodio na ogromne hamburgere i sladoled sa šlagom. To je prava sreća. Često smo zajedno pecali. Jednom sam se posvađao sa Sanelom i s obzirom na to da moj otac ima karakter sličan mom, istrgnuo nam je štapove iz ruku i bacio ih u more: Idemo kući", napisao je Ibrahimović u novoj knjizi "Adrenalin" pa dodao:

"Moj otac je patio zbog rata u bivšoj Jugoslaviji. Majka je radila teške poslove od jutra do večeri, nisam imao šta da jedem i uvek sam na sebi imao istu trenerku. Školu da ne spominjem. Fudbal je bio moja jedina sreća, jedini segment života u kojem sam se osećao oslobođenim od svojih problema".

Ono šta je njegovo pripada njemu, a ne ocu

Drugovi su mu svojevremeno otkrili da mu je svakog meseca pripadalo 75 evra od države jer je išao u školu, a taj novac je uzimao njegov otac. Otišao je kod oca i rešio pomenuti nesporazum.

"Maksi i Vinsent imaju džeparac kojim kupuju užinu u školskoj menzi i za druge manje troškove, ali su to dvojica pametnjakovića, kad im nešto treba, traže od mene ili od Helene da im kupimo. Nikad ne troše svoje pare. I ja sam kao mali imao svoju debitnu karticu. Svakog meseca pripadalo mi je 75 evra od države jer sam išao u školu. Nisam to znao jer mi ih otac nije prosleđivao. To su mi spomenuli drugovi iz razreda: "Vidi, to su tvoje pare. Moraš da mu tražiš", piše Zlatan u svojoj knjizi sećajući se teških dana, pa otkriva: 

Tada sam otišao kod oca: "Izvini, zašto svi moji prijatelji uzimaju te pare, a ja ne?". Na početku se pravio da ne razume o čemu pričam, a posle smo otišli zajedno u banku i izvadio mi je debitnu karticu. Uplaćivali su 75 evra svakog 20. u mesecu. Ja sam u 23:59 sati bio ispred bankomata, i kada je padao sneg i kada je bilo deset stepeni ispod nule. Kad bi otkucala ponoć, ubacivao bih karticu da podignem novac", istakao je legendarni Šveđanin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()