Igrača od 50 miliona evra bole Gvardioline odluke: Španac priznaje da mu je žao zbog svega

Tražim od igrača da imaju dobru ličnost, dobro ponašanje i on je savršen primer toga, kaže španski trener

12.02.2024. 11:55
  • Podeli:
gvardiola tanjug ap-65a597e59ff58.webp Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Pep Gvardiola poznat je kao veliki perfekcionista. Zbog toga su ispaštali brojni igrači, a jedan od njih je i dečko kog je Mančester siti platio 50 miliona evra.

U julu 2022. godine Siti je iz Lidsa doveo Kalvina Filipsa (28). Cena transfera iznosila je 50 miliona evra.

Engleski odbrambeni vezni igrač nikada nije uspeo da se nametne kao prva opcija kod Pepa Gvardiole. Sve je to rezultiralo da u januaru ode na pozajmicu u Vest Hem.

Dečko poreklom sa Jamajke dobijao je minute na kašičicu od španskog trenera. Nije bio zadovoljan... A sada kada je dobio priliku da igra dao je iskrenu izjavu Gvardioli.

"Posle Svetskog prvenstva doživeo sam najteži trenutak, kada je Pep izjavio da imam višak kilograma. Bio je u pravu, ali postoje različiti načini da se to kaže. Bio je dosta frustriran jer sam na kraju imao kilogram i po više od svoje težine. Bio je to veliki udarac za moje samopouzdanje i za moj boravak u Sitiju. Ni moja porodica nije bila srećna zbog toga, posebno moja mama. Imala je frustracije i nije dolazila na moje utakmice jer nije volela da me gleda na klupi", rekao je Kalvin Filips, a prenosi "Mundo Deportivo".

Pep Gvardiola: Žao mi je...

"Tako mi je žao zbog odluka koje sam doneo u vezi Filipsa. Mnogo puta sam mu rekao da nije vredno sekunde sve šta sam uradio. Činjenica je da mu nisam dao minute. Tako mi je žao. Ono što mogu da kažem jeste da tražim od igrača da imaju dobru ličnost, dobro ponašanje i on je savršen primer toga".

Razlog za sve moje odluke u vezi njega je taj što imam ideju, vizualizujem tim i mučim se da ga vidim u tom pejzažu. To je sve. Ali nije da nisam zadovoljan s njim, veoma mi je žao zbog svega", rekao je Gvardiola.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()