Infantino predlaže mere protiv rasizma: Navijači će morati da misle ako im je stalo do kluba

Dva ispada širom Evrope u dva dana vikenda

21.01.2024. 14:55
  • Podeli:
infantino-profimedia.jpg

Malo, malo pa se ponovi rasistički ispad na fudbalskoj utakmici širom sveta. Fudbalske organizacije se bore protiv širenja mržnja, ali ne uspevaju da se izbore. 

Posle nemilih scena u Seriji A, na meču Udineze - Milano, kada je golman rosonera napustio teren jer su ga vređali na rasnoj osnovi navijači iz Udina, oglasio se i predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

Prvi čovek svetskog fudbala predložio je automatsko oduzimanje bodova ekipama čiji navijači budu širili rasizam tokom mečeva, prenosi danas Bi-Bi-Si.

Navijači Šefild vendzdeja vređali su u subotu fudbalera Koventrija Kejsija Palmera na jučerašnjoj utakmici 28. kola Čempionšipa. Koventri je pobedio rezultatom 2:1.

Infantino je na društvenoj mreži Iks objavio da bi trebalo da postoje oštrije kazne za ove incidente.

"Pored procesa u tri koraka (utakmica zaustavljena, utakmica ponovo zaustavljena, utakmica prekinuta) moramo da automatski upišemo poraz ekipi čiji su navijači počinili rasizam i uzrokovali prekid meča. Suspenzije stadiona i krivične prijave rasistima", rekao je Infantino.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()