Infantino se solidariše i podseća na striktna pravila o rasizmu tokom meča

Igrači napuštaju teren i spiker obaveštava navijače da će meč biti prekinut...

22.05.2023. 13:40
  • Podeli:
Gianni Infantino._profimedia-0745000608-639c6fa466993.webp Foto: Profimedia

Predsednik Međunarodna federacije fudbalskih asocijacija (FIFA) Đani Infantino, izjavio je da se solidariše sa brazilskim fudbalerom Vinisijusom Žuniorom i da u društvu i fudbalu nema mesta rasizmu.

Fudbaler Reala Vinisijus Žunior izjavio je nakon utakmice sa Valensijom da je rasizam normalna pojava u La Ligi.

Real je meč završio sa fudbalerom manje, pošto je crveni karton u 97. minutu dobio Vinisijus Žunior zbog udaranja igrača Valensije Uga Dura.

Navijači Valensije su tokom celog meča na rasnoj osnovi vređali Vinisijusa.

"Potpuno se solidarišem sa Vinisijusom. U fudbalu i u društvu uopšte nema mesta rasizmu i FIFA stoji uz igrače u ovakvim situacijama. Događaji sa meča Valensije i Reala pokazuju da tako mora da bude. Zato imamo striktne procedure u tri koraka u FIFA i preporuka je da se one primenjuju na svim nivoima fudbala", rekao je Infantino.

"Prvo, zaustaviš meč i jasno to staviš svima do znanja. Drugo, igrači napuštaju teren i spiker obaveštava navijače da će meč biti prekinut ukoliko se sa napadima nastavi. Meč se zatim nastavlja i kao treći korak, ako se napadi nastave, meč se zaustavlja, prekida i tri boda idu rivalu (timu čiji je igrač žrvta rasizma, prim)", istakao je Infantino na svom Instagram profilu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()