Isplivali novi detalji o malverzacijama: Ronaldinjo optužen za prevaru od 60 miliona dolara

Opet je varao u saradnji sa bratom

31.08.2023. 09:58
  • Podeli:
Ronaldinjo-63e2344008958.webp Foto: Profimedia

Ronaldinjo je jedan od najboljih fudbalera sveta, idol mnogih, ali ne može da se skrasi na slobodi. Legendarni Brazilac se ponovo upleo u poslove za koje mu preti odlazak u zatvor.

Kako su preneli brazilski i italijanski mediji, Ronaldinjo i njegov brat optuženi su za prevaru s kriptovalutama, odnosno za sprovođenje piramidalne šeme, zbog koje je određen broj ljudi ostao bez novca.

Oni su preko firme "18K" navodili ljude da im uplaćuju po 30 dolara u protivvrednosti kriptovaluta i na osnovu toga su im garantovali zaradu.

Legendarni fudbaler se, nekoliko puta već, nije pojavio na sudu u Brazilu, žalio se na loše vremenske uslove. Tužilaštvo traži od njega da plati odštetu od 61.2 milion dolara ulagačima koje je navukao na ulaganje svojim imidžem.

Nije mu prvi put ni da blista, ni da padne

Ronaldinjo je i ranije imao problema sa zakonom. Pre tri godine je proveo određeno vreme u paragvajskom zatvoru jer je pokušao da uđe u zemlju s lažnim pasošem.

Ronaldinjo je osvojio Zlatnu loptu 2005. kao igrač Barselone koju je godinu kasnije predvodio do titule prvaka Lige šampiona.

Prethodno je prekinuo dominaciju Realovih moćnih "Galaktikosa" u Španiji.

Zanimljivo, Ronaldinjov snimak je bio prvi koji je došao do milion pregleda na Jutjubu. Radi se o Najkovoj reklami kada je Brazilac  reklamirao nove kopačke na jednom od treninga Barse.

Tada je uzeo loptu i nekoliko puta zaredom pogodio prečku sa vrha kaznenog prostora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()