Istorijski trenutak u fudbalu: Albanski fudbaleri u Italiji nisu više stranci

U ovom trenutku 13 takvih igrača igra u Seriji A, a pravilo se odnosi na sve lige

01.04.2024. 11:21
  • Podeli:
Elseid Kisaj-660a7c9cf19e4.webp Foto: AP Photo/Andrew Medichini/Tanjug

Albanski fudbaleri koji nastupaju u Italiji od naredne sezone neće imati status stranaca, potvrdio je predsednik FS Albanije Armand Duka.

Odluka da se Albanci tretiraju kao domaći igrači u Italiji doneta je posle posete albanskog premijera Edija Rame Rimu.

Ideja datira od januara kada su se sastali predsednici fudbalskih saveza Gabrijele Gravina i Armand Duka.

"Istorijski trenutak, dobre vesti za albanske fudbalere i albanski fudbal, koji je došao nakon januarskih pregovora sa predsednikom FS Italije Gabrijeleom Gravinom. Izvršni odbor Italijanskog saveza je doneo odluku da albanski fudbaleri od sezone 2024/2025. imaju status domaćih igrača. Ovo je odlična prilika za albanske fudbalere koji tako mogu da zaigraju u jednoj od najjačih liga u Evropi", napisao je Duka na društvenoj mreži X.

U ovom trenutku, 13 albanskih fudbalera igra u Seriji A. Najpoznatiji su Elseid Hisaj (Lacio), Kristjan Aslani (Inter), Berat Đimšiti (Atalanta) i Maraš Kumbula (Sasuolo).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()