Izbacio Srbiju sa EURO, pa dao ostavku: Vreme je za promene

Kasper Hjulmand se povukao sa mesta selektora Danske

19.07.2024. 10:09
  • Podeli:
Tan2024-06-2600001862_4 Sven Hoppedpa via AP kasper julmand-667bc71a8aa1b.webp Foto: Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Fudbalska reprezentacija Danske dobiće novog selektora, pošto je Kasper Hjulmand odlučio da raskine ugovor sa Savezom.

Tokom zajedničkog razgovora Hulmanda i direktora Fudbalskog saveza Danske, Petera Molera odlučeno je da dođe do sporazumnog raskida ugovora.

Hulmand je istakao da mu je potrebna nova energija, ali i da je vreme za promene i da je Danskoj neophodan novi selektor.

Podsetimo, Danska je bila u grupi sa Srbijom i upravo nas je Hulmandova ekipa eliminisala sa Eura u poslednjoj utakmici grupe, jer je Srbiji bila neophodna pobeda, a meč je završen bez pobednika 0:0.

On je Dance vodio na tri velika takmičenja, a na dva od tri je prošao grupu i bio je prvi u grupama kvalifikacija dva puta.

Najveći uspeh je plasman u polufinale Evropskog prvenstva 2021. godine.

Ipak, nakon lošijih rezultata u Kataru, gde nije prošao grupu, i neubedljivih partija na Euru ove godine, odlučio je da se povuče sa mesta selektora.

Umesto njega privremeno će poziciju selektora preuzeti Morten Vihorst, koji će voditi tim do nove godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()