Jokanović ima savet za Orlove: Ovo nikako ne smeju da urade na Evropskom prvenstvu

Naš tim ima težak zadatak na Evropskom prvenstvu

07.06.2024. 14:11
  • Podeli:
Slaviša Jokanović.jpg Foto: Profimedia

Svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu Fudbalska reprezentacija Srbije će odigrati 16. juna protiv Engleske. 

Srpski trener Slaviša Jokanović je govorio govorio o šansama naše reprezentacije na Prvenstvu.

"Slična je grupa kao u Kataru, s tim što sada i taj treći ima šanse da prođe grupu. Možda nam je tada falilo više znanja i iskustva kako treba da se takmičimo. Nije to bilo toliko loše, imali smo utakmicu sa Kamerunom u džepu, ali nismo umeli da je privedemo kraju na pravi način. Neće se pamtiti igre sa Evropskog prvenstva nego rezultat. Očekujem da ćemo umeti bolje da se takmičimo i da u svakom momentu meča znamo šta nam je činiti. Kad je momenat za rizik, a kad nije", smatra Jokanović.

Upravo je Jokanovićeva generacija poslednja koja je vezala učešća na dva velika takmičenja. Svetskom prvenstvu 1998. i evrospkom dve godine kasnije. Jokanović ima savet za izabranike selektora Dragana Stojkovića Piksija.

FOTO: FSS

"Moja generacija i nije imala toliko puno iskustva u tim turnirskim utakmicama, ali eto kada govorimo o toj prvoj utakmici. U Francuskoj smo došli do tri boda protiv Irana, posle na Evropskom prvenstvu smo uzeli bod u prvoj,a pobedili drugu. Mislim da nije neka beneficija to što odmah igramo sa Engleskom. Ako izgubimo prvu, već u drugoj utakmici praktično moramo da pobedimo. Danska je isto izuzetno kvalitetna ekipa, Sloveniju nikako ne bi smeli da potcenimo zato što igraju dobar fudbal i prilično su kvalitetni. Ne bi smeli da naprave grešku kao što je moja generacija protiv njih kada smo ušli u meč malo prepotentno i nismo uspeli da dođemo do pobede. Ova generacija ima više iskustva na turnirskim takmičenjima, ovo je mnogima od njih treće veliko takmičenje. Moguće je da oni imaju više iskustva i sa selektorom znaju kako da se postave u tim situacijama", veruje u Srbiju Jokanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()