Jubilej koji će da pamti po pobedi: Nemanja Maksimović odigrao 50. meč za Srbiju

Debitovao je protiv Poljske u martu 2016. godine

13.10.2024. 11:16
  • Podeli:
nemanja maksimović, M.M.ATAImages 12, oktobar, 2024-670b8f17a6a89.webp Foto: M.M./ATAImages

Fudbaler Panatinaikosa Nemanja Maksimović je u utakmici Srbija - Švajcarska odigrao jubilarni 50. meč za Orlove, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije.

Maksimović (29) je odigrao svih 90 minuta u pobedi nad Švajcarskom 2:0. Iskusnom vezisti to je bio prvi meč za "orlove" posle 4. juna i prijateljskog meča protiv Austrije. Bio je član ekipe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali nije ulazio u igru protiv Engleske, Slovenije i Danske. 

Svetski prvak sa Novog Zelanda sa reprezentacijom do 20 godina je član A tima više od osam godina, debitovao je protiv Poljske u martu 2016. Na Svetskom prvenstu u Kataru 2022. godine Maksimović je odigrao sva tri meča u grupi, protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. 

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()