Kad se digne buka nema muka: Uhapšeni navijači, jedan dobio doživotnu zabranu

Vinisijus je od dolaska u španski fudbal 2018. godine često vređan na rasnoj osnovi

23.05.2023. 11:46
  • Podeli:
Vinicijus Junior-63f32d857218a.webp Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos/Tanjug

Vinisijus Žunior postaće najveći borac protiv rasizma u fudbalu. Mladi Brazilac se u dresu Real Madrida na mnogim gostovanjima u Španiji suočio sa podsmesima zbog boje kože i svaki put je javno podigao glas protiv te diskriminacije koja je na papiru "strogo kažnjiva pravilnikom UEFA i FIFA".

Poslednji slučaj rasističkog skandiranja dogodio se na stadionu "Mestalja" kada su navijači Valensije, a španska policija se dva dana nakon toga oglasila da je uhapsila četiri osobe koje se sumnjiče da su u januaru na mostu u Madridu obesile lutku sa likom fudbalera Reala Vinisijusa Žuniora.

AP podseća da se incident sa lutkom dogodio uoči gradskog derbija između Reala i Atletika u Kupu kralja. Pored lutke bio je postavljen i transparent sa natpisom "Madrid mrzi Real".

Španska policija je saopštila u utorak da su uhapšene četiri osobe starosti između 19 i 24 godina, a identifikovani su tokom utakmica koje se smatraju mečevima visokog rizika.

Španski mediji navode da uhapšeni pripadaju navijačima Atletiko Madrida.

Vinisijus je od dolaska u španski fudbal 2018. godine često vređan na rasnoj osnovi. Valensija je doživotno suspendovala navijača koji je na rasnoj osnovi vređao fudbalera Reala tokom utakmice 35. kola La Lige.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()