Kakav gest Liverpula: Sven-Goran Erikson na klupi engleskog tima

Bio je prvi stranac na klupi nacionalnog tima Engleske

13.02.2024. 15:17
  • Podeli:
Sven Goran Erikson-1669203529894.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven-Goran Erikson biće deo stručnog štaba tima legendi Liverpula na meču protiv legendi Ajaksa, koji će se odigrati 23. marta na "Enfildu", prenio je "Skaj sport".

Erikson je prošlog meseca otkrio da da mu je dijagnostikovan terminalni rak i da mu preostaje još oko godinu života. Šveđanin je posle te objave govorio da je veliki navijač Liverpula i da je "uvek želeo da bude trener" tog tima, što je pokrenulo kampanju da predvodi ekipu Liverpulovih legendi u humanitarnom meču.

Erikson je prvi stranac selektor Engleske i doveo je ekipu do četvrtfinla svetskih prvenstava 2002. i 2006. godine, kao i do četvrtfinala Evropskog prvenstva 2004. godine.

U svojoj 42 godine dugoj trenerskoj karijeri vodio je Mančester siti, Lester, Lacio, Benfiku, Romu.

Meč između legendi Liverpula i Ajaksa je humanitarnog karaktera i podržava rad LFC fondacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()