Španski golman na mukama: Mora nazad u London, ali mesto na golu je već dato Srbinu

Neizvesna sudbina...

03.04.2024. 12:44
  • Podeli:
Kepa Arizabalaga-64d4acdc06219.webp Foto: Profimedia

Real Madrid ne planira na kraju sezone da od Čelsija otkupi ugovor španskog golmana Kepe Arizabalage (29), prenose španski mediji.

Iako je nakon povrede Tiboa Kurtoe imao neka vrlo dobra izdanja na golu "kraljevskog kluba" i u jednom momentu stekao poverenje Karla Anćelotija, Kepa od povrede butnog mišića nije povratio poziciju startera koje je sada preuzeo Andrej Lunjin.

Arizabalaga je stigao u Real u avgustu 2023. na pozajmicu do juna 2024. uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone. Ipak, prema pisanju medija sa Pirineja do definitivnog prelaska španskog golmana na "Santijago Bernabeu" neće doći.

Kepa će se vratiti u London, a Čelsi će na leto odlučiti da li će ga zadržati ili ga čeka nova promena sredine. Prvi golman Čelsija je u drugom delu tekuće sezone postao Srbin Đorđe Petrović i videće se kakav će biti i njegov status kada se skupo plaćeni Kepa bude vratio.

Španski golman je u Čelsi stigao u leto 2018. godine za sumu od 80.000.000 evra, ali su ga nekonstantne partije koštale mesta jedinice. Ubrzo ga je na gol liniji zamenio Eduar Mendi, da bi nakon toga ulogu prvog golmana Plavaca preuzeo njegov zemljak Roberto Sančes.

Kepa je na otvaranju sezone imao deset vezanih nastupa za Real u Primeri, tri u Ligi šampiona, te po jedan u Kupu i Superkupu Španije. Međutim, nakon oporavka od je povrede samo u još tri navrata stao na gol crtu, pošto Ančeloti trenutno više veruje Lunjinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()