Kerkez: Cilj nam je da pružimo maksimum

Partizan igra disciplinovano, bez rizika, znaju gde su najbolji i to koriste, rekao je trener Čukaričkog pred derbi kola Superlige

16.10.2022. 08:00
  • Podeli:
Dušan Kerkez1-1665854974007.webp Foto: FK Čukarički

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez izjavio je danas da je Partizan favorit uoči sutrašnjeg derbija 15. kola Superlige Srbije, ali da će njegovi igrači pokušati da dođu do pozitivnog rezultata i iznenade crno-bele.

Utakmica na stadionu Partizana počinje u nedelju u 18.30 časova.

Čukarički je treći na tabeli sa 29 bodova, a Partizan četvrti sa dva boda manje, ali i mečom manje.

"Partizan je favorit, u dobroj su formi, očekuje nas veoma zanimljiva i teška utakmica. Jeste ovo moj prvi meč protiv nekog od ''večitih'' rivala, ali nemam neki poseban osećaj. To svakako jesu lepe utakmice, pred većim brojem ljudi. To je dobro i za mene i za moje igrače, da pružimo maksimum i da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Kerkez za zvanični sajt FK Čukarički.

Trener Čukaričkog čestitao je crno-belima na pobedi protiv Kelna (2:0) u Ligi konferencija.

"Gledao sam uživo Partizan protiv Kelna. Želeo bih najpre da im čestitam na odličnoj igri i velikoj pobedi. Zasluženo su osvojili tri boda i napravili veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige konferencija. U poslednje vreme, Partizan igra pre svega vrlo disciplinovano, bez mnogo rizika, znaju gde su najbolji i to maksimalno koriste. Ujedno, neke svoje mane, a svaka ekipa ih ima, odlično prikrivaju. Sad su protiv Kelna igrali nešto defanzivnije i na tranziciju, što verovatno protiv nas neće biti slučaj", rekao je Kerkez.

Na kartu umora crno-belih Kerkez uopšte ne računa.

"Partizan ima i dosta dobru klupu, tako da uopšte ne očekujem da će biti previše umorni. Nemaju ni vremena da budu umorni. Sigurno će moj kolega Petrić osvežiti i dobro pripremiti ekipu za derbi meč".

U Partizanu je nekoliko momaka koji su nekad igrali u Čukaričkom, poslednji među njima mladi reprezentativac Srbije Kristijan Belić.

"Drago mi je da se Kristijan izborio za svoj status. Sigurno mu je u početku bilo teško, ali mislim da je pkazao kvalitet koji ima, agresivnost, da ne odustaje od prvog do poslednjeg minuta. Trenutno je jedan od boljih igrača u Partizanu".
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()