Kilijan Mbape nema dozvolu da trenira sa prvim timom

Francuz radi individualno i sa igračima na koje PSŽ ne računa

06.08.2023. 12:56
  • Podeli:
Kilijan Mbape-1665212499809.webp Foto: Profimedia

Ko bude uporniji istrajaće, ko bude tvrdoglaviji izguraće svoje, ali niko neće pobediti u "slučaju Mbape". Agonija koja traje oko transfera francuskog napadača, odnosno insistiranje i obijanje produžetka ugovora na još jednu sezonu (do 2025.) ne prestaje i kraj joj se ne nazire. 

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape i dalje nema dozvolu rukovodstva kluba da trenira sa prvim tim, prenose francuski mediji. Suspenzija igrača stupila je na snagu kada Francuz, do datog roka, odnosno odlaska ekipe na turneju po Japanu, nije želeo da produži ugovor na još godinu dana. Mbape odbija obnovu saradnje i aktiviranje klauzule jer ima nameru da sada ode za razmnu cenu u Real Madrid ili da sledećeg juna bude slobodan igrač. 

Francuski mediji ističu da čelnici Pari Sen Žermen ne planiraju da dozvole najboljem fudbaleru svog tima da radi šta želi. Mbape, pored toga što je preskočio pripremni period sa prvim timom i novim trenerom Luisom Enrikeom, u Parizu trenira sa igračima na koje stručni štab ne računa u narednoj sezoni.

Klub na ovaj način pokušava da natera Mbapea da pristane na transfer po uslovima kluba. On želi da nastavi karijeru u Realu, ali madridski klub trenutno nije spreman da plati obeštećenje koje traži PSŽ.

Nova sezona u francuskom prvenstvu počinje za pet dana, 12. avgusta, a PSŽ će u 1. kolu dočekati Lorijen.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()