Ključni igrači PSŽ suspendovani: Homofobija ih obuzela

Pevali sa navijačima u Parizu

06.10.2023. 13:56
  • Podeli:
Osman Dmebele-651ff832d19bc.webp Foto: AP Photo/Aurelien Morissard/Tanjug

Četvorica fudbalera Pari Sen Žermena suspendovana su zbog homofobnih izjava. Oni će propustiti po jednu utakmicu u nacionalnom prvenstvu, objavila je francuska Liga 1.

Kolo Muani, Osman Dembele, Ahraf Hakimi i Lajvin Kurzava kažnjeni su jer su 24. septembra, nakon utakmice sa Olimpikom iz Marseja zajedno sa navijačima svog kluba pevali uvredljive pesme upućene predsedniku Olimpika.

Klub iz Pariza je kažnjen i sa dve utakmice na kojima će morati da zatvori tribinu na kojoj su najvatreniji navijači.

"Klub žali što je Disciplinska komisija odlučila da sprovede preteranu meru, koja će verovatno unazaditi rad na dijalogu i prevenciji koji klub sprovodi sa udruženjima navijača i institucijama vlasti. Svesni smo važnosti ove borbe i simbolike koju ima odluka, zato nećemo ulagati žalbu", stoji u saopšenju Pariz Sen Žermena.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()