Ko je najbolji fudbaler svih vremena?

Građani u Srbiji kažu Lionel Mesi.

Autor: Maša Vuković
24.12.2022. 09:33
  • Podeli:

Svetsko prvenstvo o kome se još toliko priča, nekima je rešilo dilemu ko je najbolji fudbaler svih vremena, a nekima je to odavno jasno i novi trofej u bogatoj karijeri Lea Mesija nije uticao na njihovo mišljenje o ovom najvažnijem sporednom pitanju na Svetu.

Ko je najbolji fudbaler svih vremena? Građani u Srbiji kažu Lionel Mesi.

Sedam Zlatnih lopti, šest Zlatnih kopački, pa 37 klupskih trofeja, u kojima su četiri Lige šampiona i jedanaest titula prvaka države. Kup Amerike usred Brazila, a pre pet dana i titulu svetskog prvaka. Sve.

Međutim, ima i onih kojima je najbolji na svetu Pele, a nekima Maradona. Ako pitate Argentince svakako Maradona, pa onda Mesi.

,,Božja ruka" podvaljena je velikoj Engleskoj, a onda je Maradona u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Meksiku postigao najlepši gol u istoriji ovog takmičenja. Ipak, nikada nije osvojio Kup Amerike i tadašnji Kup šampiona.

Na prestonicama se moglo čuti i ime Kristijana Ronalda, pogotovo među mlađom populacijom.

Pet puta je Ronaldo osvajao Zlatnu loptu, četiri puta Zlatnu kopačku Evrope. Uzeo je 32 trofeja, među kojima je pet Liga šampiona, više nego Mesi.

Ronaldo je uzeo Evropsko prvenstvo sa Portugalijom, ali nema trofej svetskog prvaka. Ipak, uprkos manjem broju pehara, možda će istorija za nekoliko godina biti naklonjenija Portugalcu.

Ne možemo zanemariti ni Zinedina Zidana, koji je sa reprezentacijom Francuske pokorio i Evropu i svet, koji je uspeo da zameni do tada neponovljivog Platinija.

A tu je verovatno i jedan od najboljih napadača svih vremena, čovek fenomen, brazilski Ronaldo, kom pored svih trofeja fali Liga šampiona.

Tu su i Krojf, Puškaš, Ronaldinjo, koji je takođe nanizao sve, Kup Amerike, Svetsko prvenstvo, Zlatnu loptu, Ligu šampiona... I posle svega ovoga, možda su svi oni najveći, jer najveći je onaj u koga vi verujete.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()