Kolubara od sledeće sezone u Prvoj ligi Srbije

Lazarevčani ipak neće igrati Srpsku ligu

29.07.2023. 14:00
  • Podeli:
Fk kolubara instagram-649041570b61d.webp Foto: Instagram/Printscreen/@fkkolubara.1919

Kolubara će se od naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Srbije - to je epilog višenedeljne sage koja će uskoro dobiti i svoju zvaničnu formu, piše Telegraf.rs.

Predugo je sve ovo trajalo. Kolubari je zbog nameštanja oduzeto devet bodova nakon čega su ispali iz Superlige. Lazarevčani su se na ovu odluku žalili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani i ostvarili "Pirovu pobedu". 

Naime, umesto devet, oduzeto im je šest bodova, što je automatski značilo da ostaju u ligi i naredne sezone.

Ipak, ni tu nije bio kraj. 

FSS je zbog administrativnih nepravilnosti drakonski kaznio klub, pa su Lazarevčani u narednoj sezoni bili viđeni kao učesnici Srpske lige Beograd. 

Na kraju, Kolubara će se takmičiti u Prvoj ligi Srbije.

Prema saznanjima Sport kluba, ključnu ulogu u ovakvom raspletu odigrao je Branislav Nedimović, potpredsednik FSS, preuzevši na sebe obavezu da pomiri sukobljene strane, što se na kraju i desilo.

Ostaje još samo da Komisija za licenciranje FSS dozvoli Rudarima da se takmičenje u Prvoj ligi.

To znači da će Superliga i Prva liga brojati isti broj klubova - 16. Ova informacija ne ide na ruku Loznici, jer se pomenuti tim nadao ulasku u drugi rang takmičenja administrativnim putem.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()