Kraj pohoda na "ušati trofej": Sledi okršaj titana - može li Borusija da poremeti Real?

Vreme je za najvažniji meč godine

01.06.2024. 10:25
  • Podeli:
Tan2024-05-3120522460_3 borusija dortmund AP PhotoKin Cheung-665adeee7cbb0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Fudbaleri Real Madrida i Borusije iz Dortmunda sastaju se u finalu Lige šampiona. Meč počinje u 21.00, a tekstualni prenos možete pratiti na našem portalu.

Čekanju je došao kraj. Vreme je za najvažniji meč godine, makar do 14. jula, za kada je zakazano finale Evropskog prvenstva.

Uloge favorita i autsajdera još su izraženije u odnosu na prethodnu sezonu, kada su se sastali Inter i Mančester siti.

Zapravo, veća razlika u kvalitetu finalista nije viđena u 21. veku.

Uprkos tome, Borusija iz Dortmunda se sigurno neće predati u pokušaju da dođu do svoje druge titule prvaka Evrope, čime bi ujedno sprečili Real Madrid da osvoji svoj 15. "ušati trofej".

Međutim, pred njima će biti veoma težak zadatak, s obzirom na to da se Real ponovo u nokaut fazi pokazao kao nepobediv.

Borusija bez pritiska ulazi u finale

Dortmundov put do finala bio je popločan najtežom grupom, ali i lakšom polovinom žreba u nokaut fazi. Uprkos tome što su im davane najmanje šanse za izlaz iz "grupe smrti", Borusija je kao prvoplasirana ekipa iza sebe ostavila PSŽ, Milan i Njukasl.

Stoga su i u osmini finala dobili nešto lakšeg protivnika - PSV iz Ajndhovena.

Uspeo je Dortmund nakon dvomeča u čijem većem delu je bio podređen rival da plasira među osam najboljih zahvaljujući remiju u Holandiji i pobedi na domaćem terenu.

Znatno teži posao očekivao ih je u četvrtfinalu u kom su uspeli da nadoknade zaostatak iz prve utakmice i izbace favorizovani Atletiko Madrid, te pokažu da su više nego sposobni da se snađu i u duelima sa velikim brojem golova.

U polufinalu ih je čekao PSŽ. Nakon više od 180 minuta u niskom bloku, velike borbe i hiruške preciznosti u napadu - Dortmund je napravio jedno od najvećih iznenađenja u skorijoj istoriji takmičenja i plasirao se u prvo finale od 2013. godine.

Real veliki favorit

Što se Reala tiče, prolazak grupe je bio stvar formalnosti. Napoli, Braga i Union Berlin nisu bili kadri da se suprotstave Madriđanima koji su sa maksimalnim učinkom prošli dalje, gde ih je čekao Lajpcig.

Nije Real blistao u tom dvomeču, ali je uspeo da prođe dalje i zakaže revanš sa Mančester sitijem.

Primoran je bio "kraljevski klub" da se brani protiv "građana", naročito u drugom meču, ali je na kraju posle penala došao do novog polufinala.

Usledili su dueli sa Bajernom, koji je odigrao dve odlične utakmice. Međutim, Real je još jednom pokazao pobednički mentalitet kakav ne poseduje nijedna druga ekipa u Evropi.

Preokret u samo nekoliko minuta doneo im je priliku da poboljšaju svoj rekord i nakon godine pauze se ponovo okite šampionskim medaljama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()