Kris Vidmajer: Đoković je dobrodošao da učestvuje na Ju Es openu

Za Ju Es open ne postoje kovid restrikcije za bilo kog igrača i navijača, rekao je portparol Američke teniske federacije

19.03.2023. 11:39
  • Podeli:
novak đoković dubai AP PhotoKamran Jebreili via Tanjug-63ff92f104f53.webp Foto: AP PhotoKamran Jebreili via Tanjug

Izostanak Novaka Đokovića sa mastersa u Indijan Velsu i Majamiju nije razočarala samo najboljeg tenisera sveta, nego i mnoge u SAD i većinu učesnita teniskog tura. U vreme kada više niko ne pominje pandemiju i virus korona američke vlasti na snazi drže rigoroznu meru "zabrane ulaska u zemlju stranaca koji nisu vakcinisani protiv pomenutog virusa" i uprkos postojanju mogućnosti ne dozvoljavaju srpskom teniseru ni izdavanje dozvole sa izuzećem da igra turnire.

"Nadamo se da će najbolji igrač sveta Novak Đoković nastupiti na poslednjem grend slem turniru sezone Ju Es openu u Njujorku", izjavio je portparol Američke teniske federacije (USTA) Kris Vidmajer, prenosi AP.

Đoković je propustio masters u Indijan Velsu, a neće igrati ni na turniru u Majamiju, pošto nije dobio izuzeće za ulazak u SAD. 

"Pravila koja se tiču ulaska u SAD određuje Bela kuća. Nadamo se da će pravila koja sprečavaju Đokovića da uđe u SAD biti ukinuta ili relaksirana u skorijoj budućnosti. Za Ju Es open ne postoje kovid restrikcije za bilo kog igrača, navijača... Đoković, koji je jedan od najvećih šampiona našeg sporta, biće dobrodošao da se takmiči na Ju Es openu 2023. godine", rekao je Vidmajer.

Otvoreno prvenstvo SAD će ove godine biti održano od 28. avgusta do 10. septembra.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()