Kućna pomoćnica tuži Nejmara: Radila na crno i prekovremeno bez nadoknade

Iskorišćavao je nesigurnost žene kako bi joj nametnuo nedostojne radne uslove, kažu angažovani advokati

16.11.2023. 14:54
  • Podeli:
Nejmar-65561a7ee2f61.webp Foto: AP Photo/Andre Penner/Tanjug

Nejmar na stupu srama. Svetski poznatog fudbalera tužila je kućna pomoćnica za rad na crno i dug za prekovremeni rad. Ta žena sada od njega traži 368.000 evra nadoknade.

Neimenovana Brazilka je preko advokata pokrenula postupak na Sudu za radne sporove u Parizu jer smatra da je Nejmar izrabljivao u periodu od januara 2021. do oktobra 2022. godine, u vreme dok je bio igrač PSŽ i živeo u glavnom gradu Francuske.

Brazilka nije imala radnu dozvolu u Francuskoj, a radila je 60 sati nedeljno, odnosno 20 sati više od uobičajenog radnog vremena kućne pomoćnice. Prekovremeni rad joj nije bio plaćen, kao ni obavezno odsustvo - odnosno odmor. 

"Nejmar je iskorišćavao nesigurnost naše klijentkinje kako bi joj nametnuo nedostojne radne uslove, kršeći osnovna pravila zakona o radu. Žalimo što je Nejmar pokazao toliku neljudskost i otišao toliko daleko da je ovu ženu izbacio iz njenog stana u Parizu 15 dana pre njenog  prevremenog porođaja", naveli su advokati kućne pomoćnice Mes Karolin Tobi i Vinsent Čampetie u izjavi za AFP.

Advokati su dodali da su još u junu pokušali službenim putem da kontaktiraju Nejmara kako bi se ova situacija rešila bez odlaska na sud, ali Brazilac ih nije shvatio ozbiljno i nije im odgovorio, pa su bili primorani da podnesu tužbu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()