La Liga protiv formata za Mundijal 2026: FIFA nastavlja sa zloupotrebama

Lige nisu konsultovane sa promenama koje uvodi FIFA

16.03.2023. 08:35
  • Podeli:
La Liga logo-6412c2fc25231.webp Foto: Profimedia

Organizacija nacionalnog prvenstva Španije (La Liga) objavila je saopštenje u kom rukovodstvo španskog takmičenja tvrdi da FIFA nije konsultovala nacionala takmičenja evropskih država pre donošenja odluke o promeni sistema Svetskog prvenstva.

Na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2026. godine učestvovaće 48 reprezentacija, koje će biti podeljene u četiri grupe sa po 12 selekcija.

''FIFA nastavlja sa svojim zloupotrebama u donošenju jednostranih odluka o svetskom fudbalskom kalendaru, pokazujući potpuno zanemarivanje značaja nacionalnih prvenstava i fudbalske zajednice uopšte. FIFA potpuno zanemaruje ekonomsku štetu koju ove odluke nanose ligama širom sveta'', poručili su iz La Lige, prenosi "Skajsport". 

U saopštenju se dodaje i da lige nisu konsultovane ni o jednoj od predstavljenih promena, posebno o novom godišnjem klupskom takmičenju. 

''Ove odluke ne uzimaju u obzir takmičarski, sportski i ekonomski uticaj na nacionalne lige, klubove i igrače daljim nabijanjem već preopterećenog rasporeda", navodi se u saopštenju La Lige.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()