Lalatović: "Čekao sam povratak kući, nema srećnijeg čoveka od mene"

On je naveo da nikad nije ni odlazio iz Vojvodine i zahvalio se Mladosti iz Lučana što su je omogućila da se vrati u Novi Sad

09.10.2024. 13:00
  • Podeli:
lalatovic fk vojvodina-67065b612ffc3.webp Foto: FK Vojvodina

Novi trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je danas da želi da sa klubom iz Novog Sada osvoji drugo mesto u Superligi Srbije.

Lalatović je danas zvanično predstavljen kao novi trener kluba iz Novog Sada, a sa Vojvodinom je potpisao dvogodišnji ugovor.

"Nadam se da će Vojvodina biti na mestu koje joj pripada. I da igramo protiv Reala ići ćemo na pobedu. Situacija je takva kakva jeste, moja velika želja je da ove sezone budemo drugi, a da u narednim godinama probamo da donesemo i titulu", rekao je Lalatović na konferenciji za medije.

Lalatović je naveo da nikad nije ni odlazio iz Vojvodine i zahvalio se Mladosti iz Lučana što su je omogućila da se vrati u Novi Sad.

"Čekao sam povratak kući. Nema srećnijeg čoveka od mene. Ja sam jedini trener koji je došao u Vojvodinu, a nije pročitao ugovor, to govori koliko verujem predsedniku i klubu", podvukao je novi šef stručnog štaba Novosađana.

On je rekao da su Partizan, Čukarički i Radnički iz Niša glavni konkurenti Vojvodini za drugo mesto na tabeli SLS.

Lalatović je po treći put u karijeri promovisan za šefa stručnog štaba Vojvodine, a na toj poziciji nasledio je Nemanju Krtolicu, koji je privremeno bio trener, nakon smene Božidara Bandovića.

"Igrački kadar je šampionski tim. Bio sam iznenađen da su napravili takvu ekipu. Biće mi potrebno neko vreme, ali ako ne bude rezultata sa ovakvim timom, ja ću da budem kriv", izjavio je Lalatović.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić je rekao da će klub podržati Krtolicu da u budućnosti dobije priliku da vodi novosadski tim na duže staze.

 "Prva dva razgovora su bila emotivna i teška, ali je preovladala želja Lalatovića. Što se tiče kluba, ušli smo ofanzivno u prelazni rok, Vojvodina je finansijski stabilna i pravno zategnuta na nivo evropskog kluba. Nedostaju rezultati na terenu", rekao je Zbiljić.

On je naveo da mu se ranije nije svidela disciplina igre na terenu, iako je na treninzima ona dobra. Predsednik Vojvodine je rekao da očekuje da Lalatović to posloži i dodao da novi trener novosadskog kluba ima karakter pobednika.

U Vojvodinu se sa Lalatovićem vratio i njegov prvi pomoćnik Vidak Bratić.

 Lalatović je trener sa najviše pobeda u istoriji Vojvodine, a sa klubom iz Novog Sada osvojio je 2020. Kup Srbije. 

 "Tada sam bio i mlađi, uvek sam išao srcem, ali sad me samo zanima sportski deo, igrači i utakmice. Klub je na visokom nivou, svi su zadovoljni, igračima poručujem da očekujem da ginu za grb Vojvodine i da moraju da znaju šta on znači", rekao je Lalatović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()