L'Ekip otkriva zašto Benzema nije, naknadno, pozvan u tim Francuske

Pre donošenja odluke održan je sastanak na kom su bili Benzema, Grizman, Loris i Pogba

26.12.2022. 08:59
  • Podeli:
Benzema_AP Photo_Christophe Ena_Tanjug-1668926919042.webp Foto: AP Photo/Christope Ena/Tanjug

Zvanično najbolji fudbaler sveta i napadač Real Madrida Karim Benzema nije imao priliku da igra na Svetskom prvenstvu u Kataru. Kao što je poznato, devetka kraljevskog kluba je propustio početak turnira, a nako što se oporavio, shvatio je da je neželjen u francuskoj reprezentaciji i iz nje je izbačen.

Novinar L'Ekip Romain Molina otkrio je šta se sve događalo pre donošenja odluke da se Benzema ne priključi timu: 

"Benzema je u predvečerje Mundijala zbog povrede otpao sa spiska, ali se oporavio do nokaut-faze. Francuski selektor Didije Dešam ga uprkos tome nije pozvao da se priključi ekipi u Kataru, navodno i pod pritiskom drugih igrača koji nisu bili sreći sa idejom njegovog naknadnog priključivanja".

Molina navodi da je pre donošenja odluke održan sastanak na kom su bili Benzema, Antoine Grizman, Hugo Loris i Pol Pogba. Iako tada nije decidirano odlučeno što će biti sa Benzemom, njemu je ostavljen utisak da je nepoželjan.

Kako se navodi, Griezmanu, koji je posebno istaknut kao najnezadovoljniji mogućim povratkom Benzeme, je smetalo to što se Benzemu stavlja u prvi plan. Bez Benzeme u akciji, za Grizmana se, uz Mbapea, otvorilo mesto u prvoj postavi Francuske koje uz prisutnost Benzema verovatno ne bi dobio. Odigrao je odličan turnir.

Molina navodi da je održan čak i sastanak sa predstavnicima Francuskog fudbalskog saveza na temu onog što se piše po društvenim mrežama. "Griizman nije bio srećan jer se njegovo ime baš i nije spominjalo", istaknao je novinar L'Ekipa.

Benzema je nedavno potvrdio da više nikada neće nastupiti za francusku reprezentaciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()