Liga Evrope: Zvezda porazom završila nastup u evro takmičenjima

Ni podrška navijača sa tribina stadiona u Monaku nije bila od neke pomoći za crveno-belu ekipu

03.11.2022. 20:47
  • Podeli:
Tan2022-11-3_202213456_0 (1) (1) (1)-1667504428042.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Fudbaleri Crvene zvezde završili su sezonu u evropskim takmičenjima. Tim Miloša Milojevića nije uspeo, u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, da savlada Monako u Monte Karlu, naprotiv poražen je sa 4:1, zbog čega je završio na poslednjem, četvrtom, mestu u društvu sa Ferencvarošem i Trabzonom.

Vreme u Monaku, pred utakmicu, je bilo vrlo loše. Kiša je toliko padala da se razmišljalo o pomeranju početka... Međutim, teren na stadionu "Luj Drugi" je osposobljen za igru... Crvena zvezda je imala veliku podršku svojih navijača sa tribina, a u publici su bili i košarkaši crveno-belog tima koji u petak igraju Evroligu u tom gradu.

Međutim, domaćin je prvi gol postigao u ranom periodu meča. Već u 6. minutu Kevin Foland je zatresao mrežu gostiju, kada je gol postigao glavom - 1:0.

Napadao je Monako u narednim minutima, ali nije realizovao svoje prilike - na sreću Crvene zvezde. Prvo je Dijata pokuša glavom, a posle izvedenog kornera i Foland nogom, da povećaju prednost... 

Upornost Francuza se isplatila jer je u 27. minutu pomenuti dvojac imao akciju koja se završila novim golom - Dijata je namestio loptu Folandu koji je bio prezican za povećanje prednosti - 2:0. Šut je bio takav da je golman Crvene zvezde Milan Borjan loptu samo ispratio pogledom. 

U prvom poluvremenu Monako je imao nešto veći posed lopte, ali Crvena zvezda nije imala nijednu pretnju za golmana domaćina.

Drugo poluvreme je bilo uzbudljivije od prvog. Mreža se tresla češće, ali je Zvezda ostala sa samo jednim priznatim golom.

Najpre je u 50. minutu Rus Aleksandar Golovin, savladao Rodića u duelu pred golom Borjana i lopta je uletela u gol koji je pripisan kao autogol jer je lopta dotakla Rodića 3:0.

Četiri minuta kasnije stigla je uteha za goste. Penal, koji je zgrešio Badiaš, dosuđen je Zvezdi, a sa bele tačke precizan je bio Kanga - 3:1.

I Aleksandar Pešić je, posle pasa Bukarija, zatresao mrežu u 68. minutu. Svi su se ponadali manjem minusu, ali je sudija proverio snimak u VAR sobi i konačan odgovor je bio - ofsajd.

Tačku na pobedu Monaka stavio je raspucani Foland. U 84. minutu stigao je do Zvezdinog kaznenog prostora i lakim šutom savladao demoralisanu odbranu gostiju - 4:1.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()