Liga konferencija: Het-trik El Kabija za pobedu Olimpijakosa, Fjorentina srušila Briž

Revanš mečevi igraće se sledećeg četvrtka.

03.05.2024. 00:10
  • Podeli:
Tan2024-05-0222351944_0 olimpijakos liga konferencija el kabi-66340ce7e3fe5.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Fudbaleri Olimpijakosa su predvođeni trostrukim strelcem Ajubom El Kabijem pobedili kao gosti Aston Vilu rezultatom 4:2 u prvom meču polfinala Lige konferencija, dok je Fjorentina golom u 90+1. minutu savladala Klub Briž rezultatom 3:2.

Raspoloženi El Kabi je golovima u 16. i 29. minutu doveo Olimpijakos u vođstvo 2:0 u Birmingemu. Musa Dijabi je poredvodio klub sa Vila Parka do izjednačenja. 

Prvo je u 45+1. minutu bio asistent Oliju Votkinsu za 1:2, da bi u 52. i sam bio strelac posle dodavanja Liona Bejlija. Marokanac El Kabi je sa penala u 56. minutu vratio prednost Olimpijakosu, a konačnih 4:2 postavio je Argentinac Santijago Hece u 67. minutu. 

Fjorentina je protiv Klub Briža povela u 5. minutu golom Rikarda Sotila, ali je kapiten gostiju Hans Vanaken izjednačio sa penala u 17. minutu. Andrea Beloti je u 37. minutu vratio prednost domaćinu koji je od 61. minuta imao igrača više posle isključenja Rafaela Onjedike. 

Gosti iz Briža preko najboljeg strelca ekipe Igora Tijaga stižu do izjednačenja samo dva minuta kasnije. Rezervista Fjorentine Mbala Nzola golom u 90+1. minutu kruniše vrojčanu prednost na terenu za pobedu italijanske ekipe i prednost pred revanš. 

Srpski repezentativac Nikola Milenković je meč odgledao sa klupe Fjorentine. 

Revanš mečevi igraće se sledećeg četvrtka. Finale je zakazano za 29. maj u Atini. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()