Liga konferencija: Partizan se nije izvukao u Nici, a imao je šansu

Crno-beli su u gostima, u 5. kolu, egal držali samo četiri minuta i sada će šansu tražiti protiv Slovackog

27.10.2022. 20:37
  • Podeli:
Svetozar Marković Partizan_Tanjug-1666894925989.webp Foto: Tanjug

Nije bilo ni mnogo lepe igre, a ni mnogo sreće za fudbalere Partizana na gostovanu Nici. Crno-beli su, u 5. kolu Lige konferencija, poraženi sa 2:1 i sada će svoju šansu da prezime u Evropi tražiti protiv Slovackog u poslednjem meču grupne faze takmičenja na svom terenu, pred praznim tribinama. Ovo je prvi poraz Partizana na evropskoj sceni ove sezone, posle čega je Nica izbila na prvu poziciju.

Tim Gordana Petrića dobro je počeo dobro, naročito kada bi se početak poredio sa krajem meča. Prvih 15 minuta igralo se napadački, toliko da je domaćin imao dva, gost tri šuta u okvir gola. 

Prvi u crno-belom timu bio je Rikardo Gomeš, ali je golman francuskog tima odbranio njegov pokušaj. Sledeću priliku imao je Menig u 19. minutu, ali je lopta otišla tik pored gola. 

Nica je ovu utakmicu igrala bez nekoliko nosilaca igre, koji su odsutni već neko vreme zbog povreda. 

Uprkos svim izostancima domaćin je prvi poveo u 29. minutu, golom Pepea, nakon loše intervencije Vujačića, kojoj je prethodila spora reakcija Fejse u odbrani - 1:0.

Na odmor su fudbaleri Partizana otišli sa minusom, a sa njega su se vratili bez mnogo inicijative u ofanzivi. Ili je razlog toga bila ambicija i agresivnija igra domaćina koji je konstantnim pritiskom terao goste da se brane...

Bard je imao priliku u 59. minutu da uveća prednost Nice, možda i najbolju akciju, ali je golman crno-belih bio na nivu zadatka i otklonio opasnost.

Partizan je prvim dolaskom u kazneni prostor, tokom drugog poluvremena, iskoristio trenutak i izjednačio - golom Rikarda Gomeša u 74. minutu. Napadač crno-belih nije čekao ni sekunde kada je primio loptu nego je na prvu šutirao i savladao golmana Nice.

Nije prošlo ni punih pet minuta Nica je vratila prednost. Prebrzo. Lemina je predriblao odbranu Partizana, šutirao ka golu, lopta je zakačila Belića, promenila pravac i prevarila golmana crno-belih za vođstvo domaćina u 79. minutu - 2:1.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()