Liga šampiona: Milan silan za Dinamo

Ambiciju ekipe iz Zagreba utišala u tri gola domaćina

15.09.2022. 10:09
  • Podeli:
Milan vs Dinamo_reuters.jpg Foto: Reuters

Fudbaleri Milana slavili su na San Siru protiv Dinama sa 3:1 u 2. kolu Lige šampiona, golovima Điruda (45), Salemakersa (47.) i Pobege (77.) dok je za Zagrepčane strelac bio Mislav Oršić (56.).

Šutalo neopreznim startom skrivio jedanaesterac

Dinamove ambicije raspršile su se na kraju prvog i početkom drugog poluvremena. Čačićeva ekipa nije igrala loše 45 mintua, opreznom igrom nekako je parirala domaćinu, imala je čak i dva dobra udarca ka golu Milana, u izvedbi Mislava Oršića i Sadegha Moharramija...

A onda je došao 43. minut i neoprezan start Josipa Šutala na najboljeg Milanovog napadača Rafaela Lea. Udario ga je kopačkom po zglobu i španski sudija Hesus Žil Manzano odlučno je pokazao na belu tačku.

Siguran sa jedanaesterca bio je Olivier Điruda, Francuz je od poslednjih 25 dao 24 penala.

Drugo poluvreme nije ni počelo, a Milan je vodio 2:0, nakon ubacivanja Lea glavom je iz blizine Salemakers svladao Livakovića.

Činilo se da su potonule sve Dinamove nade na slavnom stadionu, ali akciju utakmice izveli su Bruno Petković i Mislav Oršić koji je dodao svom saigraču, a Petković neverovatno mekanim dodavanjem, iz zgloba, pronašao Oršića koj je pogodio za 2:1.

Pobega ugasio nadu

Nada je kratko trajala jer je Milan uvećao prednost na 3:1 u 77. minutiu a strelac je bio Tomaso Pobega koji je devet minuta ranije ušao umesto Tonalija.

Odigrao je Pobega na Tea Hernandeza koji mu je s leve strane dao povratnu loptu, koju je silnim šutom plasirao pod prečku.

Nerešeno u Varšavi

U drugom meču grupe Šahtjor i Seltik su igrali neriješeno 1:1. Ekipa iz Donjecka je zbog rata u Ukrajini kao domaćin igrala je u Poljskoj na stadionu u Varšavi.

Seltik je došao u vođstvo autogolom Bondarenka u 10. minutu, da bi u 29. Mudrik pogodio za izjednačenje. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()