Liga šampiona postala zanimljiva: Neverovatni preokreti u grupi H i F - "ekipe smrti" se nadmudruju

Sada je sve potpuno "zakuvano" i otvoreno

08.11.2023. 08:37
  • Podeli:
Tan2023-11-0720201567_6 robert levandovski AP PhotoMatthias Schrader-654b3d06c9158.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbaleri Šahtjora pobedili su Barselonu sa 1:0 u meču 4. kola Lige šampiona, a Borusija iz Dortmunda je kod kuće savladala Njukasl sa 2:0.

Šahtjor je napravio najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Lige šampiona pošto je sinoć pobedio favorizovanu Barselonu koja važi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje titule.

Ukrajinski šampion je u nemačkom gradu Hamburgu, gde igra kao domaćin, pobedio golom Danila Sikana u 40. minutu. Treći gol u ovoj sezoni Lige šampiona Sikan je postigao posle asistencije Gruzijca Girgija Gočoleišvilija. Iako je do kraja Barselona imala nekoliko dobrih šansi, nije bilo promena rezultata.

Porto je pobedio Antverp sa 2:0 i zacementirao se na poslednju poziciju sa 0 bodova u grupnoj fazi. Antverpen je trenutno jedini klub sa četiri poraza u LŠ i čini se da je zalutao među 32 najbolja kluba Evrope. Mada je noćas u Portugaliji primio samo dva gola, bio je u potpuno podređenom položaju. 

Barselona je nakon poraza druga u grupi H sa devet bodova, Porto je prvi sa 9, ali boljom gol razlikom, a Šahtjor sad ima šest i na trećem je mestu, Antverp je na začelju sa nula. 

Porto u narednom kolu gostuje Barseloni na Monžuiku i taj će okršaj vrlo verovatno odlučiti ko će kao prvi iz ove grupe proći kroz cilj. Razume se, svoju šansu iz prikrajka vreba i Šahtjor. Tačnije, Ukrajinci se i te kako pitaju. Jer ukoliko dobiju oba meča do kraja (Antverpen i Porto), mogli bi opasno da zakuvaju situaciju...

Standings provided by Sofascore

Borusija je drugom uzastopnom pobedom nad Njukaslom napravila ogroman korak ka plasmanu u nokaut fazu. 

Domaćin je poveo golom Nikolasa Filkriga u 26. minutu koji je posle centaršuta Marsela Sabicera loptu u mrežu poslao udarcem glavom. Konačan rezultat postavio je Julijan Brant pogotkom posle kontranapada u 79. minutu. 

Derbi večeri, pa i celog 4. kola Lige šampiona, gledali smo na "San Siru" gde se Milan osvetio Pari Sen Žermenu i slavio trijumf rezultatom 2:1 (1:1).

U toj grupi F, popularno nazvanoj "grupa smrti", sada je sve potpuno "zakuvano" i otvoreno, jer bi opet jedna pobeda sve mogla da okrene naglavačke u narednom, petom, a posebno, poslednjem, šestom kolu. U grupi F, Borusija sad ima sedam bodova, PSŽ ima šest, Milan ima pet, a Njukasl četiri. 

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()