Mađarima otvorio dušu: Kodro otkrio zašto ne igra više za reprezentaciju BiH

U klubovima igra sjajno, sa nacionalnim timom u problemu

26.01.2024. 11:48
  • Podeli:
kenan _kodro_durgut - pixsell-1663588717063.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro je u razgovoru za mađarske medije objasnio je zbog čega više ne igra za nacionalni tim svoje Bosne i Hercegovine.

Kako je istakao, glavni razlog je ponašanje čelnika Saveza prema njegovom ocu Mehi koji nije zaslužio takav odnos.

"Uvek sam sanjao o tome da igram za svoju državu odnosno za državu odakle moja porodica dolazi. Igrati na Svetskom prvenstvu ili na Euru ili čak u kvalifikacijama mi je bio san. Znao sam da ako ne igram u Španiji, poziv neće doći što je apsolutno normalno, ali bio sam svestan da ako promenim klub i uđem u formu, sve će se promeniti. I to se i desilo. Otkako sam stigao 2021. godine u Mađarsku, uvek sam bio na spisku osim jednom kada sam odlučio da napustim nacionalni tim zbog teških okolnosti", rekao je Kodro i dodao:

"Ako igrate standardno i dajete golove, to će vam otvoriti vrata reprezentacije. A ako to ne radite onda će vam ona biti zatvorena. Savez je u međuvremenu doveo mog oca kao selektora reprezentacije BiH u augustu, ali je tamo proveo svega dve utakmice pre nego što je otpušten u oktobru. Ipak, način na koji su ga otpustili nije bio prijatan. Shvatio sam da je najbolje da odem jer se nisu pošteno ponašali prema njemu. Osetio sam da sam morao to da uradim".

Ovaj 30-godišnjak je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 15 utakmica i postigao dva gola. S druge strane za Fehervar je ove sezone postigao 11 golova u 18 utakmica u svim takmičenjima pre nego li je ove zime odlučio da pojača Ferencvaros.

Ranije je još igrao za Bilbao, Valladolid, Kopenhagen, Mainz, Grasshoppers, Osasunu te Real Sociedad gdje je i počeo profesionalnu karijeru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()