Maksimović četvrti najmlađi fudbaler u Ligi šampiona ove sezone: 'Mesi' oborio i rekord srpskog fudbala

Maksimović je debitantski nastup u Ligi šampiona zabeležio sa 17 godina, tri meseca i 26 dana

02.10.2024. 11:44
  • Podeli:
maksimovic-66fd14aaac1b9.webp Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages

Zaigrao je Andrija Maksimović sa 17 godina, tri meseca i 26 dana u Ligi šampiona i postao najmlađi fudbaler Crvene zvezde, ali i celog srpskog fudbala koji se našao na terenu u najelitnijem evropskom takmičenju.

Rekord koji je srušen datira iz prošle sezone kada je Kosta Nedeljković, bivši desni bek crveno-belih, zaigrao 25. oktobra 2023. godine protiv Lajpciga sa 17 godina, 10 meseci i devet dana.

O tome da u Zvezdi mladi igrači dobijaju šansu u eliti govori i to da je prošle takmičarske godine u Ligi šampiona zaigrao i Jovan Mijatović, takođe na tom meču sa 18 godina, tri meseca i 14 dana.

Maksimović četvrti najmlađi fudbaler u Ligi šampiona ove sezone

Mladi fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović na utakmici protiv Intera u Milanu  postao je četvrti najmlađi igrač najelitnijeg evropskog takmičenja u tekućoj sezoni.

Mlađi od njega su samo Ajub Buadi iz Lila sa 16 godina, 11 meseci i 15 dana i fudbaleri Barselone Lamin Jamal sa 17 godina, dva meseca i šest dana i Andres Kuenka sa 17 godina, tri meseca i 20 dana.

Maksimović je debitantski nastup u Ligi šampiona zabeležio sa 17 godina, tri meseca i 26 dana.

Neverovatan period iza sebe ima Maksimović, a nakon odličnih nastupa protiv Benfike u omladinskoj Ligi šampiona, odnosno protiv večitog rivala Partizana u domaćem prvenstvu, a kruna svega mogao bi da bude debi za A selekciju Srbije, s obzirom na to da se nalazi na spisku za mečeve protiv Švajcarske i Španije u Ligi nacija.

Maksimović je tako u Ligi šampiona zaigrao pre mnogih Zvezdinih legendi koji su tu privilegiju imali tek po navršenom punolestvu. Tu govorimo o Draganu Džajiću, Vladimiru Petroviću Pižonu, Ratomiru Dujkoviću.

Tako je Zvezdin Mesi na gostovanju Interu u porazu sa 4:0, u 2. kolu Lige šampiona, ispisao i novu stranicu istorije srpskog fudbala. Oduševio je i potezom u stilu Dejana Savićevića, a imao je i dobra dobra udarca, i malo je nedostajalo da zatrese mrežu na „Đuzepe Meaci“.

„Rekao sam da želim da debitujem u Ligi šampiona. Debitovao sam, krivo mi je što se nije završilo pobedom. Trener Milojević mi non-stop daje snagu, opušta me pred svaku utakmicu, nisam imao tremu“, rekao je Maksimović posle debija u Ligi šampiona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()