Mančester siti najviše zaradio od Lige šampiona: Sparta prestigla Zvezdu

Crveno-beli imaju dva poraza u elitnom takmičenju

04.10.2024. 11:30
  • Podeli:
zvezda profimedia-66fc5aa0f3e68.webp Foto: Profimedia

Završena su dva kola Lige šampiona, pa je red a osvrt ukupne zarade klubova u dosadašnjem delu takmičenja.

Stanje  srpskog šampiona Crvene zvezde se nije menjalo, jer je pretrpela poraze od Benfike (1:2) i milanskog Intera (0:4), pa je i dalje na 25.473.000 evra, koliko je dobila od samog učešća.

Ipak, pala je na tabeli zarada, jer je praška Sparta već osvojila četiri boda i zahvaljujući njima zaradila 2.800.000 evra. Sa ukupnih 26.749.000 je dva mesta iznad crveno-belih kao 32, dok je srpski šampion 34.

Takođe, Zvezda je jedan od osam klubova koji se nisu pomerili sa nule od početka sezone u Ligi šampiona.

Došlo je do promene i na vrhu. Mančester Siti je preuzeo čelo od Pari Sen Žermena, iako nije osvojio maksimalnih šest bodova, već četiri. Trenutno je na 65.562.000 evra, dok su Sveci posle tri osvojena boda (2.100.000 evra) ispod sa 65.451.000 evra.

Na terenu su od početka novog formata najviše zaradili Liverpul, Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen, Juventus, Benfika, Aston Vila i Brest, jer su jedini upisali po dva trijumfa i zahvaljujući njima inkasirali po 4.200.000 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()