Mane dao veliki poklon rodnom selu: Istrčavanje iz blata na travu po FIFA standardima

Pre godinu i po dana i sam je igrao po toj kaljuzi

06.01.2024. 10:05
  • Podeli:
sadio_mane reuters-643982fb0c022.webp Foto: Reuters

Fudbaler Al Nasra Sadio Mane nije zaboravio odakle dolazi i ponovo je napravio veliki gest za svoje rodno selo Bambali.

Naime, Mane je omogućio finansijska sredstva za izgradnju novog fudbalskog terena s tribinom, a sjajni Senegalac želeo je da meštanima omogući pristojan teren za igru.

"Sa neizmernim ponosom i srcem punim radosti stojim pred vama, na ovom fudbalskom terenu koji je po standardima FIFA koji za mene ima veliki značaj", izjavio je on tokom svečanosti povodom otvaranja stadiona.

Znajući da je 2022. godine, prilikom posete rodnom selu, igrao na tom istom terenu, koji je bio samo ogromno blatnjavo mesto, ovaj Maneov poklon ima još jaču simboliku.

Podsetimo, Mane je prethodnog leta pojačao Al Nasr gde je stigao iz Bajerna, a ove sezone je postigao 12 golova uz šest asistencija na 26 odigranih utakmica, dok je za selekciju Senegala u tačno 100 nastupa postigao 39 pogodaka.

Pored ova dva kluba, u karijeri je nastupao za Liverpul, Soutempton, Red Bul Salzburg, Mec i Generation Foot gde je i počeo svoj fudbalski put.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()