Maradonin dres iz 1986. biće ponuđen na aukciji kod Sotbija: Najavljena astronomska cena

Argentinski reprezentativac je tada menjao dres za rukavice belgijskog golmana Žan Mari Pfafa

27.07.2024. 23:00
  • Podeli:
maradonin dres na aukciji u sotbiju, dijego armando maradona - 26 jul 2024 - profimedia-0892665560-66a4cd7b6e25a.webp Foto: Profimedia

Dres koji je na polufinalu svetskog prvenstva 1986. nosio slavni argentinski fudbaler Maradona biće izložen krajem jula u aukcijskoj kući Sotbi u Njujorku, pre nego što bude ponuđen na prodaju 22. avgusta.

Maradona, koji je umro 2020. godine, nosio je ovaj dres u polufinalnoj utakmici svetskog prvenstva koju je Argentina dobila protiv Belgije i postigao dva gola, prenosi Efe.

Argentinski reprezentativac je menjao dres za rukavice belgijskog golmana Žan Mari Pfafa.

Belgijanac je čuvao dres, a kada su se ponovo sreli 2016. godine, Maradona je na njemu napisao posvetu: “Dobrom Žan Mariju, sa svom mojom ljubavlju”.

U Sotbiju procenjuju da bi ovaj kolekcionarski predmet mogao biti prodat po ceni od 800.000 do 1,2 miliona dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()