Maradonina "Zlatna lopta" iz Meksika u junu na aukciji

Još jedan deo njegove velike kolekcije ide u druge ruke

07.05.2024. 15:37
  • Podeli:
maradona-ruka-profimedia-1665675718532.webp Foto: Profimedia

"Zlatna lopta", koju je nekadašnji argentinski fudbalski reprezentativac Dijego Armando Maradona dobio 1986. za najboljeg igrača na Svetskom prvenstvu u Meksiku, naći će se na aukciji u junu ove godine, saopštila je danas aukcijska kuća Agit (Aguttes), prenosi Rojters.

Aukcija bi trebalo da bude održana šestog juna, a vrednost "Zlatne lopte" još nije procenjena. Predstavnici aukcijske kuće su objavili da očekuju milione evra od prodaje "Zlatne lopte".

Argentina je u finalu SP 1986. godine pobedila selekciju Zapadne Nemačke rezultatom 3:2.

Maradona je dobio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača Mundijala u Meksiku. On je na  SP u Meksiku postigao pet golova.

Dijego Armando Maradona, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, preminuo je u novembru 2020. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()