Markinjos posle derbija u Riju: Bili smo zabrinuti za naše porodice

Brazil je prvi put u istoriji izgubio utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo na svom terenu

23.11.2023. 09:10
  • Podeli:
Tan2022-12-2821270972_9 Markinjos AP PhotoThibault Camus-63b2f3e739cfd.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Kapiten fudbalske reprezentacije Brazila Markinjos izjavio je u Rio de Žaneiru da je sa argentinskim igračima pokušavao da smiri situaciju na tribinama uoči početka meča dve selekcije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 2026. godine.

Argentina je na stadionu "Marakana" u Rio de Žaneiru pobedila Brazil 1:0. Početak utakmice kasnio je oko pola sata zbog nereda, posle kojih je došlo do tuče brazilske policije i argentinskih navijača. Ovaj deo tribine je bio rezervisan za goste među kojima su bile porodice i prijatelji igrača.

Fudbaleri Argentine su potom otišli do tribina i pokušali da smire situaciju pre nego što su se vratili u svlačionicu. Argentinski fudbaleri i pojedini članovi brazilske reprezentacije pokušali su da smire situaciju, a početak meča je kasnio oko pola sata.

"Bili smo zabrinuti za porodice, žene i decu koje smo videli u panici na tribinama. Na terenu nam je bilo teško da shvatimo šta se dešava, situacija je bila zastrašujuća", rekao je Markinjos za brazilske medije.

Brazil je prvi put u istoriji izgubio utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo na svom terenu. Prvo mesto na tabeli drži Argentina sa 15 bodova, dok je Brazil šesti sa sedam.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()