Martinez: Lukaku je nezamenljiv u reprezentaciji Belgije

Napadač Intera, samo što se vratio iz povrede nakon dvomesečne pauze, iznova se povredio i zadao glavobolju timu Belgije pred Svetsko prvenstvo

01.11.2022. 12:47
  • Podeli:
Romelu Lukaku-1667303258711.webp Foto: Profimedia

Selektor reprezentacije Belgije Roberto Martinez smatra da bi izostanak fudbalera Intera Romelua Lukakua sa Svetskog prvenstva u Kataru, naterao njegovu ekipu da menja način igre, prenose lokalni mediji.

Lukaku ima problema sa povredom tetive kolena, iako se tek nedavno vratio na teren posle dvomesečne pauze. Njegov nastup na SP u Kataru je pod znakom pitanja.

Doktor belgijske reprezentacije Kristof Sas opisao je novu povredu Lukakua kao prepreku, a ne konačni udarac igračevim šansama za nastup na Mundijalu.

"Ovo još nije kraj problema, ali to je nazadovanje za samog igrača, njegov klub i belgijsku reprezentaciju", rekao je Sas.

Martinez je rekao da bi Belgija bez Lukakua morala da rekonstruiše vezni red i napadačku liniju.

"Lukaku je nezamenljiv u reprezentaciji Belgije. Svaka reprezentacija ima nezamenjive igrače. Pogledajte Argentinu s Lionelom Mesijem, Hrvatsku s Lukom Modrićem, Marcelom Brozovićem i Mateom Kovačićem. Španija i Nemačka takođe imaju takve igrače. To jednostavno tako funkcioniše. Kod nas su to Tibo Kurtoa, Kevin de Brujne i Romelu Lukaku. Ne možete ih zameniti jednog po jednog. Ako oni ne igraju, mi moramo da igramo na drugačiji način. Ako Lukakua nema, možda bi trebalo da igramo s više napadača", naveo je Martinez.

Inter je saopštio da je Lukaku pretrpeo "istegnuće tetive levog kolena" i da će ove nedelje biti pod nadzorom lekara kako bi se utvrdila ozbiljnost problema.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()