Mateus ne veruje u Bjelicu: On ne poznaje Bundesligu

Dok klub iz Berlina ima puno poverenje u hrvatskog trenera

27.11.2023. 15:25
  • Podeli:
Lotar Mateus-641727f24f20b.webp Foto: Profimedia

Vest da je hrvatski trener Nenad Bjelica novi trener Uniona iz Berlina nije oduševila mnoge u Nemačkoj. Među razočaranima je i bivši legendarni fudbaler, nekada trener Partizana, danas komentator fudbalskih dešavanja na "Skaj sportu" Lotar Mateus

"On još ne poznaje Bundesligu, osim kao igrač što je bilo dosta davno", rekao je Mateus u programu i dodao: "Neko ko nikada nije bio trener u Bundesligi bi trebao da spašava Union Berlin. To je težak i vrlo osetljiv zadatak".

Union veruje Bjelici

Bjelica je u Berlin stigao kao slobodan agent i na klupi zamenio Švajcarca Ursa Fišera, koji je prvi tim vodio pet godina i prošle sezone ga pretvorio u najveće iznenađenje Bundeslige izborivši plasman u Ligu šampiona. Uprkos svim dovedenim pojačanjima Union je novu sezonu počeo nizom prvenstvenih poraza i ranim ispadanjem u domaćem kupa pa su se trener i klub razišli. 

"U Nenadu Bjelici smo dobili iskusnog trenera koji je radio u različitim državama. On ima jasnu ideju na koji način želi da vodi ekipu i kakav bi fudbal trebalo da se igra. Zato smo mu poverili zadatak da ekipu povede ponovno prema novim uspesima", izjavio je predsednik Uniona Dirk Zingler predstavljajući novog trenera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()