Mateus ogorčen na Kana i Salihamidžića posle novog kiksa Bajerna

Ekipa iz Minhena je, svojom greškom, omogućila Borusiji iz Dormunda prevlast na tabeli

23.04.2023. 15:37
  • Podeli:
Lotar Mateus-1664219881597.webp Foto: Profimedia

Bajern iz Minhena bi trebalo s razlogom da bude zabrinut jer bi mogao da izgubi titulu Bundeslige, ali i drugo mesto na tabeli, što bi bilo prvi put od 2012. godine. 

Poraz od 3:1 od Majnca ne samo da je potvrdio užasnu formu svih igrača Bajerna, nego je i omogućio Borusiji Dortmund da povrati vođstvo u Bundesligi posle svoje sigurne pobede od 4:0 nad Frankfurtom

Tomas Tuhel, naslednik otpuštenog Julijana Nagelsmana u Bajernu, uspeo je da pobedi samo dve od svojih sedam utakmica u Minhenu, što je dovelo do toga da je Lotar Mateus, još jednom, bio primoran da prtisne prst na ranu.

"Jasno je da i Oliver Kan i Hasan Salihamidžić moraju sami sebe da preispitaju. Šta smo pogrešili? Šta nije u redu sada? Da li smo promenili trenera u pravo vreme?”, bile su reči legende nemačkog kluba. "Na kraju, promena trenera nije nimalo pomogla. Pogotovo posle poraza od Majnca, može da se kaže da od njega nije bilo nikakve koristi".

Sam Kan je veoma upitan u klubu. Čak je bio primoran da se oglasi nakon glasina da je izvršni direktor otišao iz Bajerna kao direktna posledica krize. 

"Ako sam dobro razumeo, neko je objavio tvit i svi su su se upecali. Tada je došlo do velike gužve oko ove stvari, ali mogu samo da vam kažem: za mene postoji samo jedan cilj, a to je da ovu sezonu završimo sa titulom šampiona Nemačke i da je sledeće sezone ponovo napadnemo", rekao je tada Oliver Kan.

Lotar Mateus, koji radi kao komentator i analitičar za "Skaj", to vidi nešto drugačije. 

"Po mom mišljenju, nisu bili dosledni u više stvari. Nisu bili jasni ni u jednom trenutku. Samo su pokušali da se zaštite. Sada je došlo vreme da se progovori. I da budu kritični prema sebi“, rekao je Mateus koji je naglasio i lošu timsku formu. "Apsolutno ništa ne funkcioniše od početka do kraja. Nema duha u timu, niti se pobeđuje. Ovo nije tim”, zaključio je igrač sa najviše utakmica u istoriji Bajerna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()