Mateus se oprostio od legende: Andi, moj heroj

Tuguje fudbalski svet u Nemačkoj

20.02.2024. 18:26
  • Podeli:
Lotar Mateus-641727f24f20b.webp Foto: Profimedia

Fudbalski svet je izanadila tužna vest o iznenadnoj smrti Adreasa Bremea (64) i normalno je da se od njega opraštaju svi ljubitelji "najvažnije sporedne stvari na svetu". Legendarni nemački fudbaler preminuo je od srčanog zastoja, preneli su mediji u njegovoj domovini.

Breme je bio istinska legenda nemačkog fudbala i bio je deo zlatne generacije iz 1990. godine, koja je harala planetom. 

Od svog saigrača iz dva kluba i reprezentacije oprostio se Lotar Mateus, na Svetskom prvenstvu 1990. igrač koga su, u finalu, nove kopačke žuljale pa je ustupio izvođenje penala upravo Bremeu.

Mateusu je posebno teško pala smrt Bremea, sa kojim je godinama delio svlačionicu u reprezentaciji, ali i dve godine u Bajernu i četiri godine u Interu.

Mateus je objavio na svom Instagramu nekoliko zajedničkih fotografija, od novijeg vremena, do perioda iz igračkih dana. I ispod njih napisao:

"Andi. Moj prijatelj. Moj saigrač. Moj heroj".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()