Matijašević o žrebu: Lično bih voleo da igramo protiv Olimpijakosa

Ne želimo da se odreknemo borbe za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, kaže sportski direktor Čukaričkog

07.08.2023. 15:38
  • Podeli:
Vladimir Matijašević-6467751acde47.webp Foto: FK Čukarički

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević izjavio je da beogradski fudbalski klub nije imao sreće na žrebu za plasman u Ligu Evrope

Žrebom je odlučeno da se Čukarički za grupnu fazu LE bori sa pobednikom duela između Olimpijakosa i Genka. Klub iz Beograda će prvi meč ograti kao gost 24. avgusta, revanš je na programu nedelju dana kasnije.

"Ko god da nam bude rival u plej-ofu, biće favorit. Izgleda da nemamo sreće na žrebu, pre dve godine smo izvukli Hamarbi, prošle godine Tvente, sada pobednika meča Olimpijakos - Genk. I uvek su to bile najteže moguće opcije u tom trenutku. Ali, igra se 11 na 11, ne želimo da se odreknemo borbe za plasman u grupnu fazu Lige Evrope", rekao je Matijašević, prenosi zvanični sajt kluba. 

Čukarički će u slučaju da bude eliminisan u plej-ofu za plasman u LE igrati u grupnoj fazi Lige konferencija.

"Sjajna je okolnost što ćemo imati obezbeđenu evropsku jesen, ali ponavljam, borićemo se do kraja. Želimo da napravimo iznenađenje. Lično, voleo bih da igramo protiv Olimpijakosa, kad je već ovako. Radio sam u Grčkoj, bio u AEK-u, znam kakva je atmosfera u Pireju, jasno nam je da je Olimpijakos veliki klub, doduše nema neke razlike između njih i Genka, biće teško u svakom slučaju. Očekujem da naši prvotimci pruže dobru igru i da budu ravnopravni u tim mečevima", dodao je sportski direktor Čukaričkog.

Trener Čukaričkog Dušan Kerkez takođe je ulogu favorita prepustio rivalu.

"Smatram da će biti prilično neizvesno u duelu Olimpijakosa i Genka, dao bih nešto veće šanse Grcima u tom dvomeču, otprilike 60 prema 40 u procentima u korist tima iz Pireja. Nema dileme, izvukli smo najjači mogući par, nije nas sreća pogledala prilikom žreba. Na nama je da pružimo maksimum u ta dva meča, da se dostojno borimo i da pokušamo da napravimo iznnađenje. Ostaje nam da vidimo ko će od ta dva tima biti naš protivnik, sasvim je dovoljno vremena do prvog meča", zaključio je Kerkez.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()